livet universum och allting.se

En personlig blogg för min personliga utveckling

Gott nytt jävla år

Publicerad 2015-12-31 14:26:08 i Personligt,

Nu är det nyårsafton och ett nytt år är i antågande. Äntligen får man lämna 2015 bakom sig. Kan inte påstå att det var ett bra år, det går nog till ett av de sämsta i mitt liv, Är det så dåligt att det inte finns några ljuspunkter. Jo några ljuspunkter finns det väl, vi fick huset sålt men med det följde en separation så det var både bra och dåligt. Jaha tänker några säkert, är separation bara av ondo. Nä såklart det inte är. Vi hade nog nått världens ände när det gäller vårt liv tillsammans men efterföljande tid med en ensamhet gör att man skulle nog ha stått ut med det liv man hade jämfört med det liv man har nu, om ni missförstår mig rätt. Självklart så är det trevligare att ha någon hemma än att sitta själv men inte till vilket pris som helst.

Det man måste lära sig på gamla dar är att släppa hämningarna och bli mer social, vilket är lättare sagt än gjort, för sanningen är den att egentligen så skiter jag i vad andra tycker om mig, problemet är vad jag tycker om mig själv och det är inte speciellt positiva tankar just nu. En del av mig vet att jag är jävligt bäst, men problemet är att övertyga övriga jag att det faktiskt är så och det är inte lätt. Ja ni ser, jag förstår vad problemet är men har inte hittat lösningen än.

Ett litet steg är att jag har faktiskt gjort ett försök att bekanta mig med en helt okänd person, vilken jag tycker är trevlig, men som jag är osäker på om den personen tycker likadant. Det känns som om det är min osäkerhet som är problemet. Känslan av att man stör finns där och det gäller nog alla gamla vänner och bekanta som man har haft. Det kan vara en del av dåligt samvete som man har på grund av att man inte själv har hållit kontakten och hört av sig, speciellt när andra har drabbats av någon form av negativ händelse i sitt liv men även vid positiva händelser. Det tar nog ett tag att släppa det gamla livet och inse att det är ett nytt liv som har tagit sin början och våga ta kontakt med både nya och gamla vänner. Det enda som stör mig är att vissa människor som man har kontakt med är jättetrevliga när man hör av sig till dem och dem blir glada, vilket är trevligt, när man ringer eller hälsar på men kommunikationen är ensidig. Det skulle kännas mycket trevligare om någon tog kontakt själv. Men det är väl för mycket begärt eller så kan det vara så att många sitter i det liv som jag nyss lämnat och då är det inte så konstigt att kommunikationen är ensidig. Livet familjen jobbet tar mycket kraft så att det som finns utanför bubblan tenderar att blekna och ibland är det någon som sticker in huvudet i bubblan och säger hallå här är jag och då blir det glatt och ett långt samtal men när man drar ut huvudet ur deras bubbla så bleknar livet utanför bubblan igen, ja så kan det faktiskt vara.

Nu får det vara slut på förvirrat pladder för denna gång med en förhoppning att 2016 blir en aning bättre och att man skaffar sig lite kurage, Gott nytt år på er som nu har hitta denna förvirrande text. Vi ses 2016.

Om

Min profilbild

Micke

Jag är en kille i mina bästa år, 50+, som har blivit singel efter 30 år varav husägare i 25 år och nu hamnat i en lägenhet ensam. Det är en ny erfarenhet som jag inte har någon koll på. ska försöka skriva av mig lite personliga saker här för min egen skull och om någon tycker att det är intressant att läsa så varsågod. Ska försöka att bjuda lite på mig själv, vilket också är något som jag inte är van vid då jag kan vara lite reserverad. Detta kanske är en del i min personliga utveckling. Bloggnamnet är som det antyder, man vaknar upp här i livet och upptäcker att man har blivit singel när man passerat 50 och man tittar sig i spegel och ser något vackert, HAHA, men det är åt helskotta för mycket av det vackra,

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela