livet universum och allting.se

En personlig blogg för min personliga utveckling

Mot beach 2017

Publicerad 2016-03-28 17:23:09 i Personligt,

 

Nu är det länge sedan man skrev något här. Man kan tro att livet har blivit riktigt bra här i Berglunds krypin och det är klart, sämre har det inte blivit men jag har sett till att mitt liv har blivit mer upptaget. Jag är riktigt stolt över mig själv. Jaha säger vän av ordning, har Micke fått hybris nu eller har han städat lägenheten. Nä det är bättre än så. Jag har äntligen kommit mig iväg och börjat att träna. Jag har varit en flitig besökare på Nordic Wellness dem senaste 2 månaderna. I stort sett så har jag varit där 4 gånger per vecka sedan januari. Jag ser det som en nystart av mitt liv och kanske kan man skoja till det och säga att jag siktar på beach 2017. Man måste vara realist och inse att saker inte händer på kort tid utan man måste se förändringen långsiktigt. Har två månaders träning gett något då. Ja viktmässigt så vet jag inte om man ska skratta eller gråta, men det är en ”liten” nedgång men magen har blivit mindre så det är skoj.

 

 

Nu sitter man här nyopererad och då har det blivit en paus i träningen och det känns konstigt då hjärnan säger ”gå ner och träna nu”. Men det är något man får vänja sig med. Det som är tråkigt med att man inte kan gå ner dit och träna är att man börjar bli lite social med andra som tränar där. Som tröst är att snart så är det cykelväder ute och då kan man börja träna mer. I samband med träningen så måste man börja lära sig att äta rätt också och det ser jag som den svåra delen i det hela. Om man inte har matlagningen i sig så är det svårt att kombinera matlagning med nyttig mat. Jag har inte den fantasin och sedan så är jag lite kräsen också när det gäller viss mat, fast jag gör mitt bästa och det första jag ska försöka att undvika är sötsaker. Livet är inte enkelt och då man är ensam så känns det som att det krävs lite extra av mig själv då man inte har någon som kan hjälpa till att motivera en till ett hälsosammare liv fast då man hade någon som försökte då lyssnade man inte, jaja det ska inte vara enkelt.

 

 

För att krångla till det ytterligare så var jag till sjukhuset i Sundsvall och besökte en ryggspecialist för att se om mitt diskbråck gick att operera. Det blev ett positivt svar men att det finns en risk med operationen då jag måste sövas och det finns för mycket av mig just nu. Så det blev en utmaning som heter duga. Det är många kilon som ska bort fram till hösten så det är hårt jobb som väntar, men det ser jag positivt på, då det finns en möjlighet att kunna få leva utan besvär. Nu är förhoppningsvis besvären i benen borta och kan jag bli kvitt smärtan från ryggen ja då ser livet mycket mer positivt ut. Svårigheten är att undvika allt som är gott, jag är trots allt en riktig gottegris. OLWs och Estrellas produkter ser jag inga problem att undvika men godis och choklad hmmmmm. Ja det är bara att kämpa på.

 

Livet i övrigt då, ja det går upp och ner även om det går uppåt lite oftare.  Jag känner att den sociala delen har tagit ett litet kliv framåt. Det känns faktiskt riktigt bra att det finns de som ställer frågan, hur är det idag, eller att jag ställer den frågan till några och man får svar. Jaha vad är det med det då tycker ni men det som gör det extra roligt är att det är personer som jag inte kände till för några månader sedan. Ja livet känns faktiskt lite ljusare, om det beror på att vi går mot ljusare tider eller att mitt sinne har blivit ljusare, ja det kan bero på båda delarna men faktum är att idag så satt jag ute på balkongen och skrev det mesta av denna text och det kändes skönt. Nu är klockan 5 på eftermiddagen och solen lyser på min balkong, ja det kan bli en bra sommar här på Berglunds krypin i alla fall.

 
Ja det var allt för den här gången. Ska försöka att inte vänta för länge till nästa förvirrande text, fast jag ska vara sjukskriven till den 17 maj så jag har mycket tid över. Ha det gott tills nästa gång.

Om

Min profilbild

Micke

Jag är en kille i mina bästa år, 50+, som har blivit singel efter 30 år varav husägare i 25 år och nu hamnat i en lägenhet ensam. Det är en ny erfarenhet som jag inte har någon koll på. ska försöka skriva av mig lite personliga saker här för min egen skull och om någon tycker att det är intressant att läsa så varsågod. Ska försöka att bjuda lite på mig själv, vilket också är något som jag inte är van vid då jag kan vara lite reserverad. Detta kanske är en del i min personliga utveckling. Bloggnamnet är som det antyder, man vaknar upp här i livet och upptäcker att man har blivit singel när man passerat 50 och man tittar sig i spegel och ser något vackert, HAHA, men det är åt helskotta för mycket av det vackra,

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela