livet universum och allting.se

En personlig blogg för min personliga utveckling

Berglund på Hälsohem

Publicerad 2017-08-17 20:44:09 i Personligt,

 
Nu har jag snart tillbringat min första vecka här på Österåsen. Mina intryck och funderingar så här långt. Ja jag är ju här för att jag är för tjock, för min värk i benen och som extra krydda så fick ja ju diabetes också, ja det är rätt livet! lasta på bara, fast jag får nog skylla mig själv. Jag missade att det riktiga livet pågick när jag sysslade med något annat, men det kan vara en nystart här i livet, men nu beror det bara på mig.
 
 

Vi är en brokig skara människor här med olika livsöden och problem så vi får gå på många föreläsningar, även om det inte berör en själv. Självklart så kan man strunta i dem också. Det som slår mig är att det är mest kvinnor här. Vi är fyra karlar här och säkert 30 – 40 kvinnor. Det får mig att fundera på om kvinnor är bräckligare och sjukare än män. Ja det kan man fundera på, men jag tror inte det. Jag tror att vi karlar är sämre eller fegare på att tala om hur vi mår. Många eller dem allra flesta kör på i full fart rätt in i kaklet och det är inte ens säkert att dem stannar ens då utan då någon alvarlig sjukdom träder in då kan dem börja fundera om dem överlever. Och skulle dem få ett sådant här erbjudande, åka på hälsohem, vadå med Lasse Åberg eller. Förlåt men nu kom fördomarna fram fast jag tror att jag har lite rätt. 

 
En stor fundering jag hade innan jag åkte hit var maten. Jag är ingen stor vän av grönsaker och olika soppor och bönor m.m. Det jag undviker helt är broccoli och blomkål. På väg upp hit i bilen så satt jag och funderade på maten och kom fram till att dem förmodligen inte serverar något som jag kommer att dö av, kanske möjligtvis eventuellt bli lite dålig eller sjuk kanske. Nä naturligtvis inte, så jag bestämde mig för att smaka på det som bjuds och ge det en chans. Hittills så har jag inte blivit besviken. Det här fick vi till lunch idag. Det är bara en rätt som jag undvikt och det var någon wok, men den såg inte aptitlig ut men då fanns det i stället makaronsallad.

Fast jag har undvikit broccoli och blomkål. Igår så gav jag hon som lagade mat i köket en utmaning att få mig att smaka och tycka om broccoli. Hmm hon får ett hårt jobb, men hon har inte glömt mig. Hon sa idag att hon ska få mig att tycka om broccoli, jaja hon har 3 veckor på sig så jag ligger säkert pyrt till där.

Jaja det här blir säkert bra
Ha det gött tills nästa gång. 

Om

Min profilbild

Micke

Jag är en kille i mina bästa år, 50+, som har blivit singel efter 30 år varav husägare i 25 år och nu hamnat i en lägenhet ensam. Det är en ny erfarenhet som jag inte har någon koll på. ska försöka skriva av mig lite personliga saker här för min egen skull och om någon tycker att det är intressant att läsa så varsågod. Ska försöka att bjuda lite på mig själv, vilket också är något som jag inte är van vid då jag kan vara lite reserverad. Detta kanske är en del i min personliga utveckling. Bloggnamnet är som det antyder, man vaknar upp här i livet och upptäcker att man har blivit singel när man passerat 50 och man tittar sig i spegel och ser något vackert, HAHA, men det är åt helskotta för mycket av det vackra,

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela