livet universum och allting.se

En personlig blogg för min personliga utveckling

Kvinnor och jag

Publicerad 2016-04-26 15:29:58 i Personligt,

 

Jag såg en notis på MSN s sida på Facebook om en undersökning där dem ställde frågan "vad är det jobbigaste med att gå ut på krogen?" till killar och till tjejer..Nu vet jag inte hur seriös eller vars denna undersökning gjordes men detta är min personliga reflektion.

Killarnas vanligaste svar var väl som vanligt de praktiska bekymren Bråkiga vakter som låter tjejerna går före i kön, trångt i baren, mycket folk och hög musik. När det gäller tjejernas svar så förstår jag dem som svarat men ändå inte. De vanligaste svaren bland tjejerna var:

  • Att bli tafsad på exempelvis rumpa eller bröst av killar
  • Killar som står länge och stirrar på mig och min kropp
  • Killar som går förbi och "råkar" ta på en eller som tar sig friheten att klämma och känna på en på dansgolvet
  • Att bli kallad tråkig och stel, eller till och med slampa, när man dissar en kille som flirtar med en
  • Att vara rädd när man går hem

Personligen så tycker jag att folk som beter sig så mot Tjejer/kvinnor är idioter. Alla människor måste få ha sin integritet och kunna vara som dem vill utan att ta skit för det och framför allt att de ska känna sig rädda när de går hem tycker jag är tragiskt. Det som gör mig fundersam är trots detta problem så är det dem killarna som har detta beteende som har störst framgång hos kvinnor.

För att förklara denna tanke så ska jag ge min syn på det genom att ge en snabbguide genom mitt liv och min förhållning till kvinnor. Detta är nu min syn på saken. Det kan ju hända att jag har missuppfattat saken i hela mitt liv, men det tror jag inte.

Under hela mitt liv så har jag inte haft det självförtroende när det gäller tjejer/kvinnor att visa framfötterna och ta kontakt med dem som jag tycker har sett intressanta och snygga ut. Vad som gör en tjej/kvinna intressant och snygg är helt personlig. det behöver inte vara en som ser ut som en modell utan vi har alla en egen syn på vad som gör någon snygg. Ända sen jag var liten och man började intressera sig för tjejer, vilket var väl ungefär när man gick i trean, så visade det sig tjejerna var mest intresserad av dem där tuffa coola killarna. Nu är det väl inget fel på att vara tuff och coola men många av dessa killar hade inte det bästa beteende mot tjejerna eftersom de visste att dem var omtyckta. Visst jag var kompisar med dem flesta och hade inga problem att umgås med dem men att därifrån tordas fråga chans på någon det var nog uteslutet. Nu kan det hända att man gjorde det någon gång men men jag minns inte att jag hade någon framgång.

När jag vid 13 års ålder flyttade och bytte skola skulle man tycka att man fick göra en nystart där nästan ingen kände mig, men mönstret upprepar sig. Jag försökte nog tuffa till mig men eftersom det inte är mitt normala sätt att uppträda så kan ju alla förstå att det mesta blev fel och man föll tillbaka dit man var. De tuffa och coola killarna drog till sig tjejerna.

När man omedvetet har tryckt ner sig själv under sin barndom, varför man har gjort det har jag ingen aning om men det finns säkert någon orsak, så är inte självförtroendet på topp. Så när man är 18 år så är livet inte lätt när det gäller motsatta könet. Dem står inte på rad precis om man inte visar att man finns. Då händer något fantastiskt, det fanns någon som var intresserad av mig, men min dåliga självkänsla och självförtroende gjorde så att det sket sig efter ett tag. Orsak? Ja det vet jag inte och jag kan sörja ibland att man inte var mer framåt då och tordes tala om vad man tyckte istället för att bara backa och låta det vara. Ja vem vet vilken riktning livet tagit då.

Efter det så blev raggarlivet en del av ens liv och där visar sig samma tecken. Dem tuffa coola killarna var mest framgångsrik. Det är egentligen bara en gång som jag riktigt vågade vara lite framåt och den gången var det riktigt framgångsrikt. Det varade i 30 år och två underbara döttrar. Av detta så borde man lära sig att det funkar om man bara vågar, men så lätt är det inte.

Nu när man har blivit 53 och går man ut på till exempel krogen eller någon pub så ser man att det fortfarande är samma sak. Vissa killar går fram till tjejerna och tar om dem och kramar dem och de verkar gilla det. Om jag visar något intresse för någon så gör jag inte på det framfusiga sättet, det skulle jag aldrig ha modet att göra, utan det blir ganska tamt med dåligt resultat. Man kan konstatera att jag är en ganska snäll’n pajk men ganska mesig. Allt detta sammantaget gör att jag än idag inte har modet att ens bjuda ut dem som jag anser vara intressanta kvinnor på en fika någonstans. Jag är nog orolig att jag ska ha feltolkat signalerna eller att något annat ska gå på tok. För visst finns det dem som är intressanta men jag begriper inte hur jag ska bära mig åt för att visa vad jag tycker och jag är inte säker på hur jag ska hantera ett nederlag och därför blir man sittande och hoppas att någon annan ska begripa att dem är intressanta, vilket naturligtvis inte kommer att hända.

Jag tror, och det här är också min högst personliga åsikt, att dem som tar mest illa upp enligt undersökningen är dem som är upptagen och de som inte är intresserad av att inleda någon flört utan är ute med ett sällskap för att ha roligt tillsammans. Övriga vi singlar som är där har nog samma mål fast man är på fel ställe för att uppnå dem. Självklart så ska man respektera varandra och det är en personlig upplevelse som avgör vad som är fel och rätt, men många kvinnor dras ändå till dem som är framfusiga och inte alltid så seriösa. Vi övriga får stå där och se på. Jag måste avsluta med att säga att jag tycker det är fruktansvärt tråkigt att kvinnor inte ska kunna gå hem själv på natten utan att känna sig trygg.

Ja det här blev verkligen en lång och förvirrad text men den bara dök upp och ville komma ut så jag hoppas att ni gillar den. Det är min personliga åsikt och det finns säker någon som har en annan uppfattning, förhoppningsvis då vi inte är lik.

Ha det gott tills nästa gång.

Om

Min profilbild

Micke

Jag är en kille i mina bästa år, 50+, som har blivit singel efter 30 år varav husägare i 25 år och nu hamnat i en lägenhet ensam. Det är en ny erfarenhet som jag inte har någon koll på. ska försöka skriva av mig lite personliga saker här för min egen skull och om någon tycker att det är intressant att läsa så varsågod. Ska försöka att bjuda lite på mig själv, vilket också är något som jag inte är van vid då jag kan vara lite reserverad. Detta kanske är en del i min personliga utveckling. Bloggnamnet är som det antyder, man vaknar upp här i livet och upptäcker att man har blivit singel när man passerat 50 och man tittar sig i spegel och ser något vackert, HAHA, men det är åt helskotta för mycket av det vackra,

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela