livet universum och allting.se

En personlig blogg för min personliga utveckling

Berglund på Hälsohem

Publicerad 2017-10-04 15:21:39 i Personligt,

Nu har man avverkat ungefär halva tiden på Österåsen. Omstarten som nu skulle ske, när det gäller träning och kost verkade jag ha tappat bort någonstans. Istället hittade jag en förkylning. Visst blir man förbannad på sig själv ibland, Jag ska vara så nyfiken så att man gör saker ytan att veta om det. Vad var det för vits att plock upp en borttappad förkylning?

Hur som helst så på torsdagen så började den att kännas och från torsdagskvällen så blev jag liggande till söndagskväll, skitskoj. Jag åt inte ens lunch på söndagen. Det var tur att schemat var gjort så att jag inte missade så mycket och under helgen då miljöpartiet var här, då kunde man ligga i sängen istället. Idag onsdag så känner jag mig bättre men det känns fortfarande i halsen och jag kan nästan inte prata, vilka vissa nog tycker är bra, då surrar jag mindre. Fast en sak förstår jag inte. Nu då jag inte kan prata så tycker kvinnorna att jag har blivit den perfekta karl, hmm.

 

Vi äter nästan bara vegetariskt, Det blir fisk ibland fast idag hade dem förstört fisken. Dem hade trött ner en massa broccoli i fisken, så börjar jag bli lite less. Det är inte så att jag längtar hem till pizzerian eller Sibylla, för det gör jag inte. Det är mer variationen. Jag kan nog lära mig att tillföra grönsaker till maten, men enbart grönsaker, nä. Tillslut så luktar det likadant på toaletten som det gör på salladsbordet. Jaha, då tror ni kanske att jag längtar härifrån, men ser ni det gör jag inte. Det finns alltid saker att längta till. Vänner och familj, det klassiska, saknar man alltid. Vissa andra saker är man nyfiken på om dörrar stängts eller fortfarande står öppen. Har bilen regnat bort eller ligger den under ett träd nu då det har stormat hemma, fast det har jag redan kollat upp och den är ok.

Jag måste också nämna mina kamrater här på Österåsen. Vi har blivit stor familj här med olika symtom men med samma intresse, att försöka hitta rätt väg ut. Vi är 4 stycken karlar, Ja vi är lätta att räkna, och säkert 30 kvinnor. Vilken omtanke alla visade och visar när jag blev sjuk. Så fort dem såg mig så kom dem fram och frågade hur det var. Några stycken hade medicinskåpet med sig och erbjöd lite medikamenter. Förutom det så har vi väldigt roligt och skrattar mycket, och en stor del av oss gillar att bada i varmbassängen. Där blir det både vattengympa och fribad.

 

Som avslutning så tänkte jag dela med mig av några rader som vi fick i uppgift att skriva  på en kurs som heter kultur för hälsan. Vi fick i uppgift att skriva en text om glädje, så jag tänkte dela med mig av den.

Glädje är att kunna hoppa, fast du inte kan stå

Glädje är att kunna vara besvärlig, utan att vara dum

Glädje är att kunna visa att fel är rätt

Glädje är att visa omtanke utan baktanke

Glädje är inte att vara som du utan som jag

Bättre än så här blir det inte så det var allt för denna gång, ha det gött tills nästa gång.

Om

Min profilbild

Micke

Jag är en kille i mina bästa år, 50+, som har blivit singel efter 30 år varav husägare i 25 år och nu hamnat i en lägenhet ensam. Det är en ny erfarenhet som jag inte har någon koll på. ska försöka skriva av mig lite personliga saker här för min egen skull och om någon tycker att det är intressant att läsa så varsågod. Ska försöka att bjuda lite på mig själv, vilket också är något som jag inte är van vid då jag kan vara lite reserverad. Detta kanske är en del i min personliga utveckling. Bloggnamnet är som det antyder, man vaknar upp här i livet och upptäcker att man har blivit singel när man passerat 50 och man tittar sig i spegel och ser något vackert, HAHA, men det är åt helskotta för mycket av det vackra,

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela